اجتماعیاخلاقی - تربیتیاصولی فقهیسیاسیمعارف قرآنیمقالاتوب نوشت

تواترسازی دروغین دشمنان به هدف تاریخ‌سازی

یکی از روش‌های دشمن در جنگ نرم، تاریخ‌سازی با تواترسازی دروغین است. دشمن با تاریخ سازی دروغین بر آن است تا جهت‌گیری حال و آینده امتی را تغییر دهد و به اهداف شوم خویش دست یابد. تفرقه‌افکنی، تقدس‌سازی دروغین، سنت سازی و مانند آنها اهدافی است که دشمن می‌خواهد از طریق تاریخ‌سازی دروغین به آن دست یابد.
به عنوان نمونه زمانی مسجد بابری در بخش فیض آباد ایالت اوتارپرادش هند به یک بحران در شبه قاره هند و جنگی تمام عیار میان مسلمانان و هندوهای افراطی تبدیل شد که دشمنان اتحاد مردم هند، با تاریخ‌سازی دروغین، ادعا کردند بنای این مسجد بر روی خرابه‌های یک معبد قدیمی بوده است. این مسجد در قرن دهم هجری به دستور ظهیرالدین محمد بابُر بنا شده بود. «نویل»، افسر ارشد انگلیسی، بدون ارائه سند تاریخی، بر این ادعای هندوها صحه گذاشت که بابر، معبدی را که به محل تولّد رام چَنْدَر مشهور بود را ویران کرده و بر ویرانه آن مسجدی ساخته که به نام بابر نامگذاری شده است.
امروز، رسانه‌ها مهم‌ترین ابزار جنگ نرم دشمن است. روزنامه‌ها و رسانه‌های زنجیره‌ای یک مطلب دروغ را چنان تکرار می‌کنند که به عنوان خبر متواتر مورد پذیرش مردم قرار گیرد؛ اگر مستنداتی علیه این خبر دروغ ارائه و رسانه ناچار به تکذیب خبر نخستین شود، به دلیل تواترسازی پیشین، هرگز خبر دروغین حذف نمی‌شود و پس از مدتی به عنوان یک روایت از حقیقت و واقعیت، تکرار و به خورد مردم داده می‌شود. این‌گونه است که دشمن با تواترسازی دروغین ، تاریخ‌سازی می‌کند.
در قرآن، از تاریخ‌سازی با تواترسازی دروغین سخن به میان آمده است که می‌توان به داستان حضرت مریم (س) و اصحاب کهف به عنوان نمونه قرآنی‌اشاره کرد. در داستان اصحاب کهف دشمنان چنان درباره تعداد اصحاب کهف تواتر‌سازی کردند که دست کم دو روایت دروغین در کنار روایت اصلی مطرح و در تاریخ تکرار می‌شود. (کهف، آیه 22) در این آیه با واژه «یقولون» به این نکته توجه می‌دهد که گروهی با تکرار مطلبی بر آن هستند تا آن را تواترسازی کنند و هرگونه شک و تردید را از محتوای خبر خویش دور سازند. از همین رو، خدا به مردمان هشدار می‌دهد تا مواظب تواترسازی در راستای تاریخ‌سازی دروغین برای رسیدن به اهداف خاص باشند.
امروز رسانه‌ها و روزنامه‌های زنجیره‌ای در راستای همان روش شیطانی دشمنان در جنگ نرم، به تواتر سازی اقدام می‌کنند و با تکرار، چنان دروغی را به خورد مردم می‌دهند که در صورت حتی تکذیب، چند سال آینده همین خبر متواتر دروغین دست کم به عنوان روایتی از واقعیت تاریخی مطرح شود.
باید یادآور شد که همین روش در گزارش‌های تاریخی نسبت به عصر نخست اسلام و همچنین حادثه خونبار کربلا از سوی دشمن به کار گرفته شد، به طوری که امروز گزارش‌های متواتر دروغین دشمنان اهل بیت(ع) به عنوان روایت‌های تاریخی مطرح می‌شود و انسان را نسبت به حقایق تاریخی دچار شک و تردید می‌کند. بنابراین، لازم است تا نسبت به تواترسازی در راستای تاریخ سازی دروغین دشمنان هوشیار بود و در دام این روش مکارانه دشمن نیفتاد.

مشاهده بیشتر

خلیل منصوری

آیت الله خلیل منصوری رامسری به مدت ده سال در مرکزفرهنگ و معارف قرآن به تحقیق و پژوهش در علوم و معارف قرآن پرداخته و در همین سال ها آثار چندی نگاشته که در مطبوعات علمی و پژوهشی چاپ و منتشر شده است. آیت الله هم چنین در مدت بیست سال همکاری با مرکز جهانی علوم اسلامی، سازمان حوزه های علمیه خارج از کشور و جامعه المصطفی مقالات و کتب بسیاری را در باره کشورهای جهان و اوضاع آن به شکل تحلیلی نگارش کرده است. لازم به ذکر است تمامی مقالات منتشر شده در این وبسایت تألیف ایشان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا