اجتماعیاخلاقی - تربیتیاعتقادی - کلامیاقتصادیفلسفیمعارف قرآنیمقالاتوب نوشت

ظاهرگرایان قارونی

برخی از مردم ظاهرگرا هستند و مسائل را بر اساس همان شعور ابتدایی برخاسته از حواس جانوری می‌سنجند و داوری می‌کنند. اینان در هر موضوعی که وارد می‌شوند این‌گونه عمل کنند؛ زیرا یا اعتقادی به عالم غیب و آخرت ندارند، یا اگر دارند به شک علمی و تردید عملی گرفتار هستند.

از نظر قرآن، برخی‌ها ظاهربین و حس‌گرا هستند و هیچ اعتقادی به آخرت و غیب ندارند و اگر هم داشته باشند ایمانشان سطحی است. همین افراد حتی اگر به ظاهر مسلمان باشند، دنبال چیزهایی هستند که چشم پرکن باشد که در حقیقت همین مادیات محسوس دنیوی است.

خدا می‌فرماید که این افراد مادیگرا و دنیاگرا، به ظاهر زندگی دیگران اهتمام دارند و دنبال همانند‌سازی خود با آنان هستند. این‌گونه است که آنان را سرمشق خویش قرار می‌دهند تا مثل آنان شوند. بنابراین، با اینکه در میان مسلمانان هستند، ولی قلب و روحشان با کافران است(مائده، آیه 52) و دوست دارند که روزی برسد که به میان آنان درآیند و مانند آنها زندگی کنند؛ زیرا فلسفه و سبک زندگی کافران را دوست دارند و می‌خواهند مثل آنان شوند. اینان دنبال ثروت قارونی و تفاخر و پز دادن هستند.

امروزه برخی از مسلمانان دنبال بهشت گم شده خودشان در غرب هستند و آرمان‌شان کشورهای غربی است و می‌خواهند مثل ترامپ زندگی کنند و به کاباره و قمارخانه بروند و با ثروت به عیاشی بپردازند و شهوت‌های جنسی و غیرجنسی خویش را ارضا کنند. این‌گونه است که با تمام وجود مثل مومنان دوره موسی(ع) می‌گویند: یَا لَیْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِیَ قَارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِیمٍ؛گفتند: اى کاش مثل آنچه به قارون داده شده به ما هم داده مى‌شد. واقعا او بهره بزرگى از ثروت دارد. (قصص، آیه 79)

اما اهل ایمان و آخرت‌گرایان هرگز نمی‌خواهند ثروت کشورهای غربی را داشته باشند، در حالی که از آخرت محروم هستند و ثروتشان راهی برای آخرت باز نمی‌کند؛ مسلمانان واقعی امروز همانند مومنان واقعی دوره موسی(ع) می‌گویند: وَقَالَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیْلَکُمْ ثَوَابُ الله خَیْرٌ لِمَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا وَلَا یُلَقَّاهَا إِلَّا الصَّابِرُونَ؛ و کسانى که دانش واقعى یافته بودند، گفتند: واى بر شما براى کسى که ایمان آورده و کار شایسته کرده، پاداش خدا بهتر است و جز شکیبایان آن را نیابند. (قصص، آیه 80)

مشاهده بیشتر

خلیل منصوری

آیت الله خلیل منصوری رامسری به مدت ده سال در مرکزفرهنگ و معارف قرآن به تحقیق و پژوهش در علوم و معارف قرآن پرداخته و در همین سال ها آثار چندی نگاشته که در مطبوعات علمی و پژوهشی چاپ و منتشر شده است. آیت الله هم چنین در مدت بیست سال همکاری با مرکز جهانی علوم اسلامی، سازمان حوزه های علمیه خارج از کشور و جامعه المصطفی مقالات و کتب بسیاری را در باره کشورهای جهان و اوضاع آن به شکل تحلیلی نگارش کرده است. لازم به ذکر است تمامی مقالات منتشر شده در این وبسایت تألیف ایشان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا