وب نوشت

حفظ آبرو

انسان به حفظ آبروي خويش بيش از مال و حتي گاه جان بها و ارزش قايل است. در فرهنگ وحياني اسلامي عرض و مال و جان از اموري است كه حفظ و احترام آن لازم وضروري است.

ابن اسفنديار در تاريخ خويش آورده است كه شخصي در دربار رويان بود كه هرگز از سوي دلقك دربار مورد طعن و تمسخر قرار نمي گرفت و دلقك دربار به وي احترام مي گذاشت و به قول معروف او را دست نمي انداخت.
شاه از اين مساله شگفت زده شد و از او چون و چرا آن را پرسيد. آن شخص گفت كه انسان پول و مال را براي حفظ جان و آبرو به دست مي آورد و آن چه مهم است همين دو تا است و مال و ثروت خودش هيچ ارزشي ندارد.
من ديدم كه مي شود با برقرار كردن ماهيانه اي براي دلقك مي توان از زخم زبان و نيش و كنايه او در امان باشم. اين گونه بود كه پول ناچيز هر ماه به او مي دهم و نه تنها از نيش و زخم زبانش در امان هستم بلكه از سوي وي نيز احترام و عزت مي بيينم . پس وقتي با مالي مي توان حفظ آبرو كرد چرا از آن بهره نگيريم و خود را گرفتار زخم سخن او كنم؟

مشاهده بیشتر

خلیل منصوری

آیت الله خلیل منصوری رامسری به مدت ده سال در مرکزفرهنگ و معارف قرآن به تحقیق و پژوهش در علوم و معارف قرآن پرداخته و در همین سال ها آثار چندی نگاشته که در مطبوعات علمی و پژوهشی چاپ و منتشر شده است. آیت الله هم چنین در مدت بیست سال همکاری با مرکز جهانی علوم اسلامی، سازمان حوزه های علمیه خارج از کشور و جامعه المصطفی مقالات و کتب بسیاری را در باره کشورهای جهان و اوضاع آن به شکل تحلیلی نگارش کرده است. لازم به ذکر است تمامی مقالات منتشر شده در این وبسایت تألیف ایشان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا